Vaardigheidstraining verzuimgesprekken voeren

Leer met voldoening en succes verzuimgesprekken voeren

 

Leer via levensechte situaties hoe je positieve en vruchtbare verzuimgesprekken voert voor korter verzuim en een duurzame re-integratie. Ontdek de training.

 

Werk je in het onderwijs? Ga dan TeamPlay met Belbin onderwijs

Haast niets belemmert zozeer goede teamwerk als het ziekteverzuim. En hoewel praten en hulp bieden ons dagelijks werk is, lukt het bij ziekte vaak niet goed om ‘het goede gesprek’ te voeren.

Leer bij ons beter verzuimgesprekken voeren met behulp van levensechte spel- en werkvormen. In deze training krijg je praktische handvatten waarmee je vanuit een positieve benadering de benodigde informatie met de zieke medewerker uitwisselt. Ook leer je hoe je de dieperliggende oorzaken van het verzuim achterhaalt. Zo werk je aan een snellere re-integratie, een duurzaam herstel en aan beter teamwerk.

apartment bed carpet 269141 2

Voor wie

Jij bent manager, afdelingshoofd of teamleider en wilt op een effectieve en positieve manier contact houden met de collega’s die vanwege ziekte afwezig zijn.

De formele regels ken je wel en je vindt het belangrijk om op een hands-on manier je gespreksvaardigheden aan te scherpen. In verzuimgesprekken is het erg belangrijk om precies te weten wanneer je wat moet doen en hoe. Dat bereik je door goed te oefenen.

Zo ziet de training eruit

Wij helpen je met onze kennis van het onderwijs en met een trainingsacteur ga je aan de slag met levensechte situaties. Theorie is namelijk belangrijk, maar vaardigheden ontwikkel je vooral door te doen. Je oefent in drie dagdelen met de verschillende typen verzuimgesprekken en leert hoe je daar de maximale hoeveelheid informatie uit haalt en gebruikt. Van tevoren geef je jouw leerdoelen aan, waar de training op wordt toegespitst.

Dit leer je:

 • De grondregels van een goed verzuimgesprek
 • De basisprincipes van effectief een-op-eencommuniceren
 • Respectvol en toch doelgerichte vragen stellen die jou de juiste informatie geven
 • Doorvragen en verifiëren zonder een aap op je schouder te krijgen
 • Werkwijzen en doelen bepalen voor de verschillende typen gesprekken
 • Systematisch nagaan of het verzuim werkgerelateerd kan zijn
 • Wat jouw sterke en minder sterke kanten zijn en hoe je hiermee omgaat tijdens een-op-eengesprekken

Training op maat

Als jij je met minimaal 5 en maximaal 10 collega’s opgeeft voor de training, vormen jullie een zelfstandige lesgroep. We richten de inhoud exclusief in op jouw organisatie en werksituatie.  In een voorgesprek brengen we jullie wensen in kaart. Combineer deze training desgewenst met elementen uit een van onze andere trainingen voor een nog completer lesprogramma.

Praktische informatie

 • Duur: 3 dagdelen (2 aaneengesloten dagdelen en 1 terugkomdagdeel)
 • Aantal deelnemers: 5 tot maximaal 10 personen
 • Prijs reguliere training: € 680,- per persoon, inclusief lunch
 • Prijs training op maat: voor 5 deelnemers, € 640,- per persoon, inclusief lunch
 • Prijs training op maat: voor 6 tot en met 10 deelnemers, € 610,- per persoon, inclusief lunch

 

Alle bedragen zijn exclusief btw en eventuele kosten voor de accommodatie. Als CRKBO geaccrediteerde opleiders kunnen wij deze training ook btw-vrij aanbieden.

 

Jullie kunnen de training in-company volgen, op de locatie van jullie voorkeur of bij ons in Gebouw 88 in Tilburg.

 

Neem vrijblijvend contact op